Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P13e59t93r 98P62á42n16e59k

25. 7. 2017 11:21

Zaplať Allah, paní Palková , že to oddiskutujete za mě.

0 0
možnosti
Foto

Hluboce se mýlíte v tom, že islám je nějaká mladší verze křesťanství.

Slova v Koránu jsou pro muslima přímo slova boží. Nemůže dojít k nějakému novému výkladu, může dojít pouze k návratu ke kořenům.

2 0
možnosti

Nejde ovšem současnou situaci v evropě popisovat jen jako střet vlažného křesťanství a divokého islámu, protože Evropa už dávno není křesťanská....je taky ateitstická, kritická, skeptická, vědecká čili racionalistická, tak minimálně 100 let - vždyť, co byl marxismus? Tzv. vědecký ateismus, který věřil v rozum. Takže se nám tu budou střetávat rozmanité myšlenkové proudy a etické postoje - islám určitě taky není jednotný, je diferencovaný. Tendence setkávání vede k přejímání kultury a vyhraje ta silnější v tom smyslu, že ty slabší se budou přizpůsobovat převládajícím vzorcům, konceptům. Někteří badatelé mluví navíc o zániku kapitalismu, jenomže homo sapiens má přirozenou touhu, potřebu bohatnout a zajiš ́tovat se - cože je zákadna kapitalismu, to tu bude pořád, pokud nedojde k přeformátování podstaty lidského mozku, resp.duše.

0 0
možnosti
Foto

R^konečně někdo kdo dokáže vidět komplexně bez černých brýlí nenávisti a má i kuráž to prezentovatR^

0 1
možnosti

Dobrý námět, ale v závěr nevěřím; osvícenství u islámu nehrozí, neb Boží slovo je nezpochybnitelné, neměnné. A za mnohá desetiletí se evropští muslimové nepohnuli ani o píď, byť je k tomu nutí zákony.

A co jste myslel údajem, že je na veřejnosti zakázaný džihád?

3 0
možnosti

Nezdieľam váš optimizmus v tom, že islam čaká akési obdobie osvietenstva. Naopak, odkedy ajjatolah Chomejni opustil svoj parížsky exil a vrátil sa do Iránu, sledujeme naprieč celým islamským svetom skôr návrat ku koreňom. Presadzuje sa fundamentálna forma islamu, tá pôvodná, najviac brutálna. Pozrite sa len do krajín ako Irak, Irán, či Turecko, kam sa posúvajú. Pozrite sa na európskych moslimov, kde boli ich požiadavky voči väčšinovej spolocnostred 40 rokmi a kde sú dnes. Možno raz nejaké moslimské obdobie osvietenstva príde - ale tak skoro to nebude.

4 0
možnosti

Mimochodem...mate pocit, ze se Islam nekam posouva? Ze treba dnesni Islam uz je mnohem civilizovanejsi nez pred treba 100 lety? Myslim celosvetove, ne v konkretni zemi...

8 1
možnosti

a) ne

b) ne

Ani nahodou.

2 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS